Raard, 13-8-2013

Raard

De trossen zijn los. Afgelopen zondag hebben we de jachthaven weer verlaten. Diezelfde dag zijn we lui geweest aan de steiger in het Dokkumerdjip. De wind blijft in het westen zitten. Daarom gaan we niet buitenom en zijn 's maandags door de sluis van Dokkumer Nije Silen geschut. Tussen twee bruggen in Dokkum is het tijd voor de brugwachters om hun middagsbrochje te nuttigen en maken wij, wegens de ondiepte alleen met de punt, vast aan het Pannenkoekschip. Die is gesloten en dus eten wij ook snel een broodje.

Dan blijft er nog genoeg tijd over om naar de winkel te lopen. Nu de temperatuur wat lager is, willen de muggen allemaal graag bij ons in de warme boot komen. We hadden een muggenklapper, kort geleden nog gebruikt, maar nu is ie zoek. Leef je in een kleine ruimte van ongeveer 10 x 4 en nog lukt het om dingen onvindbaar te maken. Ik loop naar de Action en investeer in een muggenmoordwapen. Voor de prijs van 42 Eurocent krijg je er drie. Daar kun je geen hele boot voor ondersteboven keren.

Als de lucht een beetje begint te druppelen stoppen we bij Raard. Daar hebben we het schema voor onze werkvakantie weer opgenomen. Eén dag varen en dan een dag klussen. Vandaag was de kuipbank aan de beurt met onze verfpottenopslag. Onbekende en onleesbare verfbussen, we nemen ons voor om een lijstje te maken met nummers en waar toegepast, vergeten stukken touw en het al jaren vermiste zeefje van de dieselolietrechter. De muggenklapper zat er niet bij.

Geen opmerkingen: