Dokkumer Nije Silen, 30-11-2014

Groningen

De winter lijkt dichterbij te komen. De afgelopen week hadden we een koude oostenwind recht op onze kajuitdeur staan. De kachel moest een tikkeltje hoger om de boot op kamertemperatuur te brengen. Het winterleven gaat zijn gewone gangetje, Sinterklaas met z'n zzp-ers is weer in het land, Cees heeft er een jaartje bij gekregen en de kerstballen liggen al in de winkel.

Cees heeft voor z'n verjaardag een tablet, zo'n plat computerding, gekregen. Je hebt er geen kind meer aan, hij is er hele avonden zoet mee. Leest, bekijkt, downloadt, uploadt, geeft ons email-adres af en verandert instellingen. Gevolg: de site is in de war, worden foto's op het picasa-album in de war gegooid en verdwijnt de Fryske vlag van onze blogspot. Er zat maar één ding op, Cees ontvrienden. We zijn digitaal gescheiden. Elk ons eigen email-adres.

Verder zijn we druk bezig met winkelen. Sinterklaas heeft dit jaar besloten de familie Boonstra op pakjesavond in de jachthaven te bezoeken. We trotseren de gure harde wind en slepen tassen vol cadeautjes, chocoladeletters en pepernoten aan boord. Gelukkig heeft Albert Hein in Groningen (www.rtvnoord.nl) het gemis van de Fryske vlag weer goedgemaakt en er voor gezorgd dat we ons weer lekker warm hebben gelachen.

Geen opmerkingen: