Dokkumer Nije Silen, 15-11-2014

Dokkumer Nije Silen

Het vaarseizoen 2014 zit er al weer op en het luie kampeerleventje is voor dit jaar ook afgelopen. Hoogste tijd om de boot winterklaar te maken. Dat gedonder met antivries in de motor en afsluiters is bij ons niet nodig, onze kachel verwarmt de boot wel. Voor de zekerheid komt er alleen een kacheltje in de kuipbank, die de temperatuur daar net boven het vriespunt moet houden. Als het gaat vriezen doen we op 't laatste moment alleen nog wat antivries in de kuipafvoeren.

Bleven andere jaren de zeilen, buiten ingepakt in isolerend bubbeltjesplastic, gewoon aan boord, dit jaar halen we het grootzeil en de twee voorzeilen er af. Het plan is, ijs en weder dienende, om volgend jaar onze Antje C in de loods een nieuw blauw verfje te geven en dan moet de mast naar beneden. Dus besparen we ons zeildoek deze aankomende winterkou, vouwen het zo klein mogelijk op, sleuren het in de auto en trekken ze met de grootschoot op Popke z'n hokzolder.

Cees ruimt het dek op en bindt alles goed vast zodat we 's nachts niet wakker worden van irritant klapperende stagen en touwen en geeft de hele boot een proper sopje. Uit de supermarkt halen we extra blikken capucijners, snert en pakken chocolademelk. We zijn er klaar voor, laat de winter maar komen.

Geen opmerkingen: