Lúnbert, 2-11-2014

Bant

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben hun rust terug, wij hebben onze trip langs hun campings afgerond. Zonder uitzondering lagen alle 17 kampeerterreinen, die met elektrische aansluiting en toegankelijk voor caravan, in mooie natuurgebieden, waren het grote ruime staanplaatsen en had elke camping, de één wat moderner dan de ander, een toiletgebouw. Overal was een container voor huisvuil, glas of oud papier en een stortplaats voor het chemische toilet.

Op 11 van de 17 stonden we helemaal alleen of met slechts één medekampeerder. Doe je deze campings in het najaar, dan moet je dus wel een natuurfreak zijn of erg van rust houden. Trouwens helemaal zonder auto- of vliegtuiglawaai is het nergens. De Pomp, vlakbij onze jachthaven, was de winnaar van de “stille-nacht-prijs”. De onrustigste avond hadden we op Zandervennen bij Kootwijk, Ransuilen discussieerden luidruchtig in een boom vlak achter onze sleurhut. Op de vliegtuigen van en naar de Duitse luchthaven Weeze konden we op De Cokse Heide bij Afferden de klok gelijk zetten en de bewoners van Stichting AAP maakten ons op De Kemphaan bij Almere te vroeg wakker.

Een paar keer zagen we een boswachter. Die van Het Leenderbos bracht een bosje bloemen, die van De Vlagberg gaf fietsroute-informatie, De Dassenburcht-man wees de Dassen-spotroute aan,  De Dasselaar-boswachter bij Zeewolde vertelde over zijn Bevers, de beheerder van Oude Willem legde uit dat de Staatsbosbeheer-computer een trage werker was en de om toerbeurt werkende, in groen met kaki geklede kampopzichters van Gees, Schoonoord en Drouwen wezen ons het droogste plekje.

Als laatste stonden we op De Veenkuil bij Bant in de Noordoostpolder. Dit is de enigste camping die niet op 31 oktober sluit, maar het hele jaar open is. Het was net een natte periode toen we daar waren, bij wat warmer en zonniger weer zullen we hun Kuinderbos nog eens beter bekijken. Waar we ook zeker naar terug gaan is die in de Boswachterij Staphorst, nog eens een kansje wagen om de Das te zien. Nu logeren we een week in het Lúnberter huis van twee Canarische Eilanden vakantiegangers. Caravan Flipper krijgt een poetsbeurt en wordt bedankt voor een prachtig rondje Nederland.

Geen opmerkingen: