Grou, 29-1-2008

Rengerspôlle
Afgelopen weekend hebben we deelgenomen aan de Nationale Tuinvogeltelling.

Het heeft veel geregend, dus was al het lage land ondergelopen en gaven enkel nog de rietkragen de vaarwaters aan.
Onze tuin was de Rengerspôlle bij Eernewoude. Dit hele eilandje wordt opgeknapt, veel nieuwe steigers, een wandelroute, een brugje en natuurlijk toiletten. De natuur die er nu is heeft zijn langste tijd gehad, het wordt nu aangelegde natuur.

Bij het verkennen van het eilandje troffen we twee herten. We wilden alle vier geen natte koude voeten en kwamen elkaar tegen op een hoger gelegen stuk. We naderden tot op vijf meter, toen werd het hen te link en gingen ze er vandoor.

Ook de vogels waren erg schuw. Toen ze een beetje aan onze boot gewend waren, kwam een boot van de Provinciale Waterstaat drie keer voorbij. Wij nog denken dat het om ons was, maar een rietsnijder had een afvalbult met riet in de brand gestoken en daar was men niet van gediend. Wij ook niet, weer geen vogel te bekennen.

Op zondag hebben we toch nog geteld; Gans ontelbaar, Meeuw ca 60, Kiekendief 4, Grote Zilverreiger 4, Buizerd 2, Torenvalk 2, Nijlgans 2, Aalscholver 1, Koolmees 1, Merel 1 en voor ons de klapper 1 Klapekster.

De Klapekster is nou echt zo’n vogel waar je wel eens van gehoord hebt, maar nog nooit gezien. Ik heb best veel moeite gehad om hem een beetje goed op de foto te krijgen. Voor vogels heb ik eigenlijk een grotere lens nodig, maar deze week wordt ons budget besteed aan nuttiger dingen.

Op de dynamo van de motor is een drietraps laadregelaar gekomen, zo kunnen we in de korte tijd dat we de motor aan hebben bij het in- en uitvaren van de havens sneller meer laden. Onze zonnepanelen brengen op dit moment niet veel op, we zien nauwelijks de zon. Onze windgenerator brengt genoeg op als we varen, maar in de havens proberen we met deze wind, vaak 5 tot 7 Beaufort, een beschut plekje te vinden, waar de windmolen dan weer niet gelukkig mee is. Walstroom is maar beperkt beschikbaar in de winter. Grou is pas de vierde haven waar de stroom niet is afgesloten.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Cees en Anneke,
Leuk om jullie te volgen. Zo reizen we een beetje met jullie mee. Ook Minke en ik gaan in mei weer een paarmaanden naar de Middellandse Zee. Dat is dam met de Opel Astra de Alpen over en dan in de kustwateren van Kroatië weer heerlijk genieten op de trimaran van Paul en Sandra. Ik wens jullie een heel goede tocht toe met vast heel veel belevenissen. We blijven jullie volgen. Op 8 april zullen we er op de verenigingsavond zeker aandacht aan geven. De link is geplaatst op onze website. Ik zal ook in het volgende Infobulletin melding maken van jullie tocht. Lijkt me interessant voor de achterblijvers. Groeten, Tiemen Cloo

Anoniem zei

Hallo Antje,

alles aan boord al een beetje opgeruimd? Leuk om jullie te volgen!
Op onze website hebben we jullie blog een plekje gegeven bij de links. Goede vaart en misschien nog tot ziens?

Groeten,
Maarten&Marsha
www.vidavagabunda.nl

Lillian en Sjors zei

Beste zeilers,

Wat apart om midden in de winter te vertrekken voor een lange reis. We zouden graag een foto van jullie wintervertrek plaatsen in een komend nummer van Zilt Magazine. Zouden jullie daarvoor misschien via e-mail contact met ons op kunnen nemen?
Met vriendelijke groet,
Sjors van der Woerd
Redactie Zilt Magazine
sjors@ziltmagazine.nl
www.ziltmagazine.nl