Starum, 22-1-2008

Starum
De eerste echte fijne zeildag. Vanaf Harlingen door de Boontjes op de fok met stroom mee. Binnen het uur hadden we Kornwerderzand te pakken.

De brug moest open voor een vrachtschip op tegenkoers, dus kunnen we direct door in de sluis. Die schut ons onmiddellijk, want een boot van de marechaussee wacht nog aan de kant van het IJsselmeer. Dit is gewoon een passage-record.

De laatste keer dat we hier langs kwamen, wilde de brug niet open. We kwamen toen vanaf het IJsselmeer en de sluiswachter zette ons wel de sluis uit; zodat we meer dan een uur rondjes moesten varen tussen sluis en brug. De monteur kwam speciaal op zondag om ons vrij te laten.

Maar vandaag gaat alles op rolletjes; de zon schijnt, het is droog, er is een lekkere wind en het is de eerste dag dat we zeilen met fok en grootzeil. Dat het zo lekker gaat hebben we ook wel verdiend. Even geen telefoon over filters: ja ze zijn besteld, nee dat type hebben we niet, ja ze zijn verstuurd, nee het past niet, ja dit is een vergelijkbaar type, nee dat is een oud bestelnummer.

Cees kijkt hier niet van op, die was wel wat gewend op zijn werk met bestellingen, maar ik vind dat het hoog tijd wordt dat er een soort van Vereniging van Huisvrouwen komt, die tot taak krijgt het aantal soorten dieselolie-filters drastisch terug te brengen en meer uniformiteit door te voeren.

Nu liggen we voor de sluis van Starum. In de winter gaan de lichten s’middags al om 5 uur op dubbel rood. In de haveningang zagen we het gebeuren, maar vandaag krijgt niemand ons kwaad.

Terwijl we op het dek alles opruimen, genieten we van de mooie zonsondergang en de opkomst van de volle maan. Zelfs de vogels zijn vrolijk. We krijgen al een beetje een lente-gevoel.

Geen opmerkingen: