Kollum; Middelburg, 25-3-2008

Kollum
We hebben een paar dagen vrij genomen. De boot ligt op een mooie plek in de binnenhaven van Middelburg en Cees en ik houden vakantie bij de kinderen.

De planning van dit tussendoortje had misschien wel wat beter gekund. Aan boord gaat de kachel natuurlijk uit als we afwezig zijn; wat gebeurt, het gaat sneeuwen en vriezen. Als vertrekplaats kozen we het station in de hoofdplaats van Zeeland; doen ze direct het spoortraject daar een maand in de renovatie. Maar met een Lentetoer-treinkaartje komen we na vijf uren reizen toch in Kollum aan.

In de drie maand dat we nu onderweg zijn, is er ook “thuis” veel veranderd. Zo is Popke op zoek naar een koophuis, hebben Luitzen en Nynke hun huis verkocht en schiet de bouw van het nieuwe goed op. Bij Jitske en Gerdjan is de aanbouw van keuken en woonkamer al veel verder en groeit onze kleinzoon Gerke als kool.

We laten ons verwennen door de kinderen en genieten van al die gewone dingen: pake en beppe zijn, een auto voor de deur, een douche met loopruimte of de hele dag internet.

Dat internet onderweg kun je vergelijken met de telefoon tijdens vakanties, zo’n dertig jaar terug. Toen keek je op de kaart of ergens een telefooncel stond of belde met een telefoon van de jachthaven. Nu proberen we in de havens een wifi-verbinding te vinden of zoeken op de KPN-lijst een hotspot-locatie in een stationsrestauratie of iets dergelijks. We zijn nog nooit zo vaak in een café geweest als de laatste twaalf weken.

Toch is het internet onze belangrijkste verbinding met het thuisfront, vooral de reacties op onze site zijn erg leuk en lezen we met plezier. Bij deze reacties wordt niet automatisch het e-mailadres van de afzender aangegeven, waardoor het niet bij ons bekend is. Als het adres in de reactie vermeld wordt, kunnen wij wel een persoonlijk antwoord geven.

Geen opmerkingen: