Terneuzen, 1-4-2008

Terneuzen
Het water onder de kiel is nu echt zout. Met de stroom mee hadden we Terneuzen in dik een uur te pakken. Dat mocht ook wel, want de regenbuien konden bijna niet meer wachten met uitpakken en de wind trok langzaam aan naar een kracht zeven. Hoog aan de wind zeilend met wind tegen stroom, was het een koud tochtje.

Omdat we nog wat brieven moeten posten, gaan we op de fiets de stad in. Echt bijzonder is die niet, het enige dat hier internationale toeristen trekt is de grote coffeeshop; maar die slaan wij over. De Scheldeboulevard is bij mooi weer ook altijd gezellig, maar ja het regent intussen meer dan ons lief is en we gaan dan ook snel terug naar de warme boot.

Het is klusjesweer en dus wordt de werklijst tevoorschijn gehaald. Gelukkig kunnen we aardig wat punten wegstrepen, maar komen er ook weer nieuwe bij. Cees controleert de hydraulische cilinder van het zwaard. De wasmachine is verschoven en blokkeert daardoor de hefboom van het hele systeem. Conclusie: wasmachine wat opschuiven, beter vastzetten en het vloertje inkorten.

Ik werk ondertussen de laatste papierwinkel weg. Soms denk je wel eens, waar al die officiele documenten voor nodig zijn. We zijn hiervoor tweemaal eerder in Vlissingen geweest, en beide keren kwam direct de douaneboot langszij om alles te controleren. “Heeft u een btw-verklaring, een eigenaarsbewijs, enz.” Beide keren moesten wij “Nee” verkopen. Nu hebben we een map vol met documenten, was al klaar gelegd op tafel; neemt in die drie dagen dat we er liggen niemand de moeite om langs te komen.

Laat op de middag breekt de zon door, stoppen we met werken en drinken onze koffie zelfs in de kuip. Onder de kap zitten we met de deur open, zodat de warmte van de kachel nog een beetje meehelpt, te genieten van het uitzicht op de Westerschelde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Cees en Anneke,
Bijna Nederland uit! Heb je 'Michieltje' in Vlissingen gezegd dat we er binnenkort ook aankomen? Als jullie nu niet te snel gaan halen we Antje nog in... Komen wij de map bewonderen die niemand wil zien!
Groeten, Maarten & Marsha