St. Peter Port, Kanaaleilanden, 13-5-2008

St. Peter Port, Guernsey
De Kanaaleilanden, wat staan die al lang op ons verlanglijstje; en nu zijn we er! Alderney zijn we voorbij gevaren, omdat die haven erg open ligt naar het noorden. De weersvoorspelling voor zondag was noord-oost en omdat het moederdag was, heeft Cees een rustiger haven voor mij uitgezocht. Dat is dus St. Peter Port op Guernsey geworden.

In Cherbourg hebben veel mensen ons verteld dat we nauwkeurig het moment van binnenvaren van de Race of Alderney moesten bepalen, geen stroom tegen, maar ook weer niet te veel mee. Dat we draaikolken konden verwachten en dat we echt zouden racen langs dat stuk kust. Ik denk dat we te goed hebben gerekend, en dat het weer ons meer dan goed gezind was, we hebben niets bijzonders gemerkt en nooit meer dan drie mijl stroom mee gehad.

Het geluk is met ons, zullen we maar denken. Vooral omdat we op de tocht van St. Vaast-la-Hague naar Cherbourg een dik half uur gezelschap hebben gehad van maar liefst vier dolfijnen. Grandioos zo ze onder het schip door doken en dan weer voor de boeg langs om naast de punt met ons mee te zwemmen. Even later komen ze dan weer geheel onverwachts van achteren aanzwemmen en springen uit het water, waarbij je in het gangboord nat wordt.

Van de dertig foto’s die we hebben gemaakt, is er toch niet één waar ze alle vier op staan. Maar je kunt niet alles hebben; op twee foto’s stonden er duidelijk drie. Dat is altijd nog beter dan de foto van een geep die we hadden gevangen voor Fecamp. Omdat ik het beeld mooier vond als die geep nog boven water hing, en ook nog een kleinere lens moest monteren, dacht die vis vast bij zich zelf, als het zo lang duurt, dan houd ik het voor gezien. Geen foto en geen eten.

Hier kopen we onze levensmiddelen in de kelder van Marks&Spencer. Alles is hier op Engeland gericht, de winkels, het geld en natuurlijk het verkeer. Ook wij fietsen hier aan de linker kant van de weg, als we het niet vergeten. Op de twee fietstochten die we over het eiland hebben gemaakt, zijn vooral de kruispunten en de rotondes de grote struikelblokken. We kunnen onze plaats maar niet vinden tussen de vele auto’s. Gelukkig blijft een Engelsman altijd rustig en beleefd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie oversteek naar de kanaaleilanden. Mooie plaatjes en al aardig op de goede weg. Maar ook hier wordt al weer heftig gevaren want het is mooi weer. De dolfijnen rond je boot moet een beleving zijn geweest en is nog eens wat anders dan een stelletje bruinvissen in de Oostzee op een 50 meter afstand.

Groetjes en goede vaart, de bemanning van de Booster.