St-Denis-d'Oléron, Frankrijk, 8-7-2008

St-Denis-d'Oléron, Frankrijk
Ja het klopt, we liggen al een week in dezelfde haven. Voor mijn hand komt dat heel goed uit, maar het weer werkt ook niet mee. Alles hebben we gehad: hete dagen van boven de dertig graden, koude dagen van amper twintig graden, motregen, stortbuien en wind van niks tot zeven Beaufort. Vanaf morgen zal het beter worden.

Elke morgen gaan we naar de markt en kopen fruit en groente van het land. Meloenen zijn er nu volop, maar voor 3 Euro het stuk, valt de prijs ons niet mee. Nieuwe aardappelen 1,50 de kilo en een komkommer 2 Euro per stuk. Cees waagt zich weer aan droge worst na verschillende soorten te hebben geproefd.

’s Middags houden we siesta of pakken een boek. Altijd komt er wel iemand voorbij voor een praatje. Er liggen nog drie Nederlandse zeiljachten aan onze steiger. Met een vaste ligplaats in Frankrijk verblijven zij in dit gebied ongeveer vier maanden per jaar: juni t/m september. Volgens hun begint de vakantiedrukte na de nationale feestdag 14 juli en duurt tot eind augustus.

De schotel is gericht en zo volgen we elke dag de Tour de France. Die start is in Brest en het is leuk om plaatsen te herkennen waar wij een paar weken geleden zelf nog op de fiets waren. Nu fietsen we nauwelijks; één keer hebben we een rondje buiten het stadje gemaakt. Het hele gebied is gericht op de vakantiemaanden en bestaat voornamelijk uit campings en strand.

Ook Saint Denis moet het hebben van het toerisme. Elke avond wordt er dan ook wel iets georganiseerd. Vanavond is dat de late markt in de jachthaven. Nu eens geen groenten, vis en vlees; maar wijn, hapjes, sieraden, kleding en andere hebbedingetjes. Alle kraampjes zijn versierd met gekleurde lampjes of fakkels. De omlijsting wordt verzorgd door een live band. Deze avond vallen we in slaap met “El Condor Pasa”.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Booster zegt, we hebben jullie weer in beeld.

Anoniem zei

Hé Antje 'croissantje',
hoe zit dat? Blijven jullie in Frankrijk, of komt Antje C ook nog in Spanje? We hebben een biertje voor jullie staan (niet koud)!
Groeten en hopen jullie nog tegen te komen.
Maarten & Marsha a/b Vida Vagabunda