Pauillac, Frankrijk, 25-11-2008

Pauillac, Frankrijk
We zijn in feeststemming. Nee, niet vanwege Sinterklaas. Die is ons voorbij gevaren; terwijl hij op zijn bootreis vanaf Spanje toch dicht bij ons langs moet zijn gekomen. Nee, de kapitein is jarig!

Eerst moet er schoon schip gemaakt worden; we krijgen een logé. Zowel binnen en buiten wordt er gepoetst. Opruimen neemt echter de meeste tijd in beslag, we worden zo met z’n beiden wel een beetje heel erg gemakkelijk. Het logeerbed gebruiken we normaal als rommelhok, en nu moeten al die onmisbare, nauwelijks gebruikte, toch nuttige dingen een andere plaats hebben. En het liefst een definitieve plek.

Dan volgen de boodschappen. Cola, taart en kaarsjes zijn geen probleem, elke supermarkt heeft genoeg keus. Pinda’s en chips precies zo, maar toastjes of crackertjes wordt moeilijker. Daar zullen ze ook wel stokbrood voor gebruiken. Natuurlijk moet er ook een cadeau komen. Wat geef je een rentenier; pantoffels, zit ie er altijd warmpjes bij.

Popke kwam op donderdag, ’s avonds rond negen uur. Hij bleef tot maandagmorgen; het waren drie geweldige dagen. Jammer dat jeugd, met te veel vrije tijd, de radioantenne van zijn auto heeft gesloopt. Zondag hebben we in Bordeaux een nieuwe gekocht; de koopzondagen voor Kerst zijn al begonnen.

Een bezoek aan je vader en moeder is niet alleen eten, drinken, winkelen, op stap en buiten de deur eten. Er moet ook gewerkt worden. Onze computers doen niet altijd wat wij willen, en het werd weer hoog tijd dat er een deskundige bij kwam. Skype doet het nu weer, in het fotoprogramma Picasa is orde op zaken gesteld en er is ruimte gemaakt op de één of andere schijf voor nog meer foto’s. Nu kunnen we wel weer een tijdje vooruit.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai,

Hoe bevalt het nu weer gezellig met zn 2en zonder al die drukte van bezoek.

mvg, Popke

Anoniem zei

Booster zegt gefeliciteerd met je verjaardag en alvast fijne feestdagen.

Cees en Anneke Boonstra zei

Bedankt voor alle felicitaties. Samen met Popke en een frans etentje, was het een gezellige dag.