Pauillac, Frankrijk, 4-11-2008

Pauillac, Frankrijk
Het is alweer november en de herfst is hier nu echt begonnen. Van de zeven dagen deze week heeft het zes geregend. Het is gewoon “skier” over het water. Daarbij viel de wind mee. Alleen in de wat steviger buien trok hij aan naar een dikke 7. Uit alle richtingen werden we getrakteerd; alleen die uit het oosten vinden we minder. En wat je niet wilt hebben, komt nooit op een goed moment.

De oostenwind trok aan tot stormachtig, ’s morgens om vier uur, bij hoogwater. De golven kunnen dan hoogte opbouwen in de haven en duwen ons op de steiger. Vijf extra stootwillen later en helemaal doorweekt konden we het elektrische kacheltje opzoeken. Als na twee uren de eb begint te lopen, is het grootste leed geleden en kruipen we weer onder de wol. Het was nog lang koud.

We blijven dus, buiten het verplichte stokbrood per dag, lekker aan boord en besteden onze tijd nuttig. Elke dag één boek gelezen. O ja, we hebben ook nog een klusje gedaan. Gordijntjes was onze boot nog niet rijk. Of we vonden de railtjes te groot, of de kleur was niet goed, of de stof was niet naar de zin. Nu we langs de promenade liggen en het ’s avonds steeds eerder donker wordt, hebben we toch wel wat inkijk. Provisorisch zijn er aan de walkant gordijntjes gemaakt. De naaimachine ging kapot en de stof die we gebruikt hebben was eigenlijk bedoeld voor windvangers, tijdens warme dagen, boven de luiken.

Vanuit de auto, we hebben een hekel aan nat worden, hebben we foto’s gemaakt van de architectuur in de omgeving. Om bij onze belangstelling voor water te blijven, zijn het watertorens geworden. Er zijn er genoeg, maar het is best moeilijk om bijzondere te vinden. Nu met de kerst voor de deur, kunnen ze ook wel wat versiering gebruiken. Zoals wat jaren terug in Nes, vlakbij Akkrum, waar ze er een grote lampenkap op hadden gezet. Zodra we een watertoren met een ideeënbus vinden, zullen we het voorstel inleveren.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Je boot een tijdje op de kant is zo gek nog niet. Alleen niet naar de boot en alleen maar water uit de lucht of uit de kraan is ook niet alles. We zullen het ermee moeten doen. Groetjes Janneke en Gerrie

albatros zei

Hallo Cees en Anneke
Ik heb jullie Blogger bekeken en gelezen en vindt hem er geweldig uit zien. Je zult wel denken wie is dit? Denk maar terug aan Herkingen, Albatros met Hamburg achter op de kont. Een Fisher 30 waarvan het interieur werd vervangen. die is intussen een heel eind klaar, maar door een burnout van m'n vrouw nog niet voltooid. we hebben er van de zomer al wel mee gezeil en het smoeld best mooi. Intussen ben ik sins verledenweek in Le Havre gaan werken voor de Franse takt van onze firma (Kotug havensleepboten). Kan ik mooi Frans leren voor wanneer ik ook deze kant op kom. ik hoop lans deze weg met jullie in contact te blijven.
Groetjes Lucas Mandemaker

Anoniem zei

Goeiejûn Cees en Anneke, hjir in berichtsje út Bitgum.Bliid dat jimme it noch sa nei it sin ha.Troch it besjen fan jimme foto's leare wy ek in hiel soad oer Frankryk.Begryp ik it goed dat jimme in nij e-mailadres ha? Soe Anneke my maile wolle, want ek Patrea en Klaasje wolle wol wat ôfprate om wer lekker te iten, as jimme yn Fryslân komme. Groeten en oant mails, sietskedijkstrakingma@chello.nl

Cees en Anneke Boonstra zei

Booster, omdat het springtij is, liggen wij ook twee keer per dag droog en komt er allen maar water uit de lucht.
Natuurlijk weten wij nog wie Albatros is, wij gebruiken nog steeds het getijden-programma dat je ons hebt gegeven.
Lekker ite Sietske, wa wol dat net, de mail komt er oan.

Anoniem zei

Cees en Anneke, fan Frans krij ik de hint om Cees efkes de groeten te dwaan fan Tinus Boomstra út Frentsjer. Groeten en ik wachtsje op de mail. Sietske.