Tréguier, Frankrijk, 2-7-2009

Tréguier, Frankrijk
Regen. Het is wel even weer wennen, we hebben tenslotte drie weken geen één spatje water gehad. De laatste week was de temperatuur zelfs bijzonder hoog met daarbij nauwelijks wind. Het was zo warm, dat we ons in het zeewater hebben gewaagd. Maar brr, zo’n oceaan is nog niet zo snel opgewarmd, ondanks hittegolf en klimaatverandering.

De havens die we hier aan de west- en noordkant van Bretagne aanlopen, hebben we ook allemaal vorig jaar gedaan. De meest voor de hand liggende bezienswaardigheden hebben we dan ook wel gehad. Er is niet echt veel veranderd. Alleen de Urkers zijn naar huis. Zij baggerden hier op de rivier de jachthaven, twee weken werken en één week naar huis.

Echt druk is het nog niet in de havens, tot nu toe was het vinden van een plekje geen probleem. We liggen nooit in een box, maar pakken de kopsteiger. Het vakantieseizoen zal met een week wel aanbreken. We hebben tenminste in een paar havens een briefje gekregen, met daarop de vermelding dat de bakker vanaf 8 juli, ’s morgens op de kade met stokbrood klaar staat.

Maar wij moeten nu nog gewoon naar winkel of markt. En dat treft, in onze Pilot staat dat er elke woensdag markt in het centrum van Tréguier is. Dus met de fiets vroeg op pad. In de praktijk is dat lopen geworden, de weg naar de stad loopt voor ons te stijl omhoog. (Je had ons op de terugweg eens moeten zien!) Geen markt te vinden en het begint ook weer te regenen. Schuilend onder een winkel-zonnescherm overzien we het lege plein. Drijfnat terug op de boot krijgen we door dat het vandaag al weer donderdag is.

Geen opmerkingen: