Wijns, 10-9-2009

Miedumerdjip
Als je kijkt naar de 33 mijlen die we deze week hebben gevaren, dan moet je wel denken: die beiden zijn lui geweest! Nee hoor, we hebben het in tijden niet zo druk gehad. De grote fok moest naar de zeilmakerij, er waren verjaardagen in te halen en heel veel boodschappen te doen.

Gelukkig hadden we de auto binnen handbereik en konden we een ronde maken langs alle dorpen en steden met winkels van enig belang. En het belangrijkste; we zijn geslaagd. Dus over veertien dagen zijn wij als vader en moeder van de bruidegom, ook in “de pronk”. Alleen moeten we de ronde nog een keer maken. Er moeten diverse kledingstukken korter gemaakt worden; zouden we gekrompen zijn in de Franse zon?

Als we wilden, zouden we in een dag naar Dokkumer Nieuwe Zijlen kunnen varen. Maar op de één of andere manier, willen we het weer thuiskomen zo lang mogelijk uitstellen. Nu voelt het nog steeds een beetje als op reis zijn. Weer in de jachthaven wordt je zo met de neus op de feiten gedrukt.

Maar het vooruit kijken is ook al weer begonnen: een weekje jachthaven en dan door naar de Reitdiephaven in Groningen. Onze trouwlustige zoon woont tenslotte aan die haven. Dan natuurlijk feestvieren en weer bijkomen en dan terug naar het Lauwersmeer. Even kijken hoe het met “ons” meer is.

Geen opmerkingen: