Holbæk, Denemarken, 22-4-2010

Storebælt, Denemarken
Holbæk ligt mooi centraal in de bovenste helft van Seeland en geeft dus alle mogelijkheid om met alleen de auto de kust te verkennen. Eigenlijk voldoet ons dat het beste, de caravan ergens op een camping achterlaten en dan met de auto dagtochten maken. Op die kleine weggetjes langs de zee kunnen we dan wat makkelijker uit de voeten. Als we eens een keer verkeerd rijden, natuurlijk de schuld van de kaartlezeres, is het met aanhang moeilijk keren.

Bij aankomst op de camping zetten we Flipper met de auto zo goed mogelijk op z’n plekje. Dan een beetje recht duwen en de poten uitdraaien. Intussen leg ik de derde landvast, de stroomkabel, uit en zet de opvangbak onder de wasbakafvoer. We zijn nu me onze derde opvanger bezig.

De eerste was een wasteiltje. Op de camping in Toftum stond alles op z’n plek, maar de grond was zo drassig dat we met geen mogelijkheid de caravan een beetje waterpas konden krijgen. Dan toch maar verzetten naar een hoger stukje, poten indraaien, weer achter de auto koppelen en rijden maar. Toen er een knal klonk en mij de stukken plastic om de oren vlogen, waren we een afwasteiltje armer.

De tweede was een emmer. Die voldeed prima, was ook makkelijker bij het legen. Altijd als we wegrijden, kijk ik nog even op ons plekje of we niks hebben vergeten. Vanmorgen in Blommenslyst heb ik ook wel rondgekeken, maar dat was naar een Roodhalsfuut in het meertje van die camping. Nu we hier weer uitpakken is de emmer weg. Als we hem ook kapot hebben gereden, dan excuses aan mevrouw Angelika voor de achtergelaten rommel. Is hij nog heel, nou we halen hem niet weer op, veel plezier er mee.

Onderweg is de maggi omgevallen. Normaal als je het flesje gebruikt komen er maar een paar druppeltjes uit, maar leg het op zijn zij, dan loopt ie helemaal leeg. Als dan in het bovenkastje alle kartonnen doosjes zijn vol getrokken en alles kleeft, drupt het naar beneden, precies in het gasstel. Daar zit een afdekplaatje op en dus loopt een gedeelte van het aanrechtje op de vloer. Onbegrijpelijk dat er zoveel plakkerig spul in zo’n klein flesje kan. Maar verder gaat het goed met ons.

Geen opmerkingen: