Øster Hurup, Denemarken, 8-4-2010

Øster Hurup, Denemarken
Nu staan we op een camping zoals we ze altijd vanaf het water hier hebben gezien. Eerst een flink stuk strand, dan een rijtje lage duinen en dan een veld helemaal vol met caravans. Het enige verschil met dat beeld en nu is dat de camping lang niet vol is. Vanaf onze staanplaats, op de vierde rij, hebben we gewoon vrij zicht op zee, de andere gasten komen pas over een paar maanden.

Vandaag kwamen we, na één hele week op dezelfde plek te hebben gestaan, via Aalborg aan op de oostkust. Zo’n beetje ter hoogte van het oog, als je tenminste Denemarken als een gezicht bekijkt. Het was maar een tochtje van 95 km en we konden daarom onderweg vaak stoppen en langer op een plek blijven hangen.

In de haven van Egense viel het op dat het linker wiel van Flipper wel erg warm werd. Maar even laten afkoelen. Intussen helpt Cees een zeiler met het demonteren van zijn klapschroef. Na een uurtje gaan we verder, maar tien kilometer later is’t al weer mis. We slepen Flipper nog zo’n zelfde stukje door en pakken een camping. Werk aan de winkel, de krik komt erbij en ergens van onder de bagage wordt een tasje met gereedschap opgediept.

Conclusie: De hele dag is de handrem van de caravan erop blijven zitten, ondanks dat we de rem er wel hadden afgehaald, de hendel staat ook in z'n vrij. Iets met een stelschroef of zo op het wiel, in een uurtje was het weer klaar. Prettige bijkomstigheid: de koffer van de auto is eens schoongemaakt en weer op orde gebracht. De Kattegat Strand Camping is ook een verrassing: internet in de caravan en een luxe toiletgebouw, en ook nog helemaal gratis. Tijd dus om de mail bij te werken en de was te doen. Die vijf sterren zijn terecht, we blijven hier lekker een paar dagen.

Geen opmerkingen: