Groningen, 12-6-2010

Dokkumer Nije Silen
Antje C ligt weer in het water. De antifouling zit er weer op en de romp is glimmend blauw gepoetst. Het dek is helemaal schoongemaakt en de zeilen zijn uit de winterhoezen gehaald. Vanuit diverse supermarkten is de basisvoorraad aangevuld en weggestouwd onder de vloeren. Afgelopen woensdag zijn we wezen stemmen, nu moeten alle partijen het zelf maar even uitzoeken. We zijn klaar voor vertrek.

De bedoeling is om richting Groningen te varen. Onze twee laptops, waar we al de hele winter mee hebben gerommeld, zijn vervangen door een nieuwe. Eéntje met een ander en nieuwer windows-programma als voorheen. Dat klinkt beter en uitgebreider, maar dat is te vroeg gejuicht. De nieuwe computer vindt één internetlocatie, die in onze eigen jachthaven, om verbinding mee te maken voldoende en een extra Wifi-ontvangstantenne is abracadabra voor hem.

Met drie computerdeskundige zonen is het oplossen natuurlijk een peulenschilletje, maar de ene zit in Schotland, één in Slowakije en de andere is in Zweden. Volgende week komen ze allemaal terug en dus varen we binnendoor om ze meer tijd te geven hun pc-analfabetische heit en mem te helpen. Dat binnendoor varen zal echter geen straf zijn, we zijn al een paar jaar die kant niet op geweest. Het zal wel veranderd zijn. We hopen dat vooral het openen van de bruggen in de stad Groningen beter is geworden. Tot nu toe ging het in het Reitdiep op rolletjes en ook de sluis van Dorkwerd en de Zernikebrug waren open voor dat we het door hadden.

Nu liggen we in de Stadshaven Reitdiep voor de komende twee nachten, lekker rustig, we zijn de enigste passant.

Geen opmerkingen: