Raard, 26-6-2010

Groningen
Na een koud en regenachtig fietsweekend in Emden, hadden we zin in iets feestelijkers. Dus hebben we onze trouwdag met een etentje in Garnwerd gevierd en de verjaardag van onze schoondochter ook nog even meegepikt. Daarvoor moesten we wel terug naar Groningen, maar we waren nog zo dicht in de buurt dat we binnen één dag van Emden naar de sluis van Dorkwerd konden varen.

En dus zijn we nu twee keer door de stad Groningen gevaren. En ze verdienen een pluim daar, die brugwachters in de stad. Op de heenreis gingen we tussen 9 en 10.30 door het centrum, maar op de terugreis, om 5.30 uur ’s avonds, hadden we slechts één uur nodig om de zestien bruggen te passeren. Dus centrale post een warme douche van de Antje C.

Daar zullen ze echter niet veel behoefte aan hebben, want het is intussen warm, zeg maar heel warm, weer geworden. Officieel nog niet een hittegolf, maar de gevoelstemperatuur is er niet minder om. Dat betekent dat het leeftempo op een lager pitje staat. We luieren wat, varen een beetje, maken wat foto’s, lezen een boek, kijken voetbal op tv en lopen in de avond een stukje. Gewoon zoals ontspannen bedoeld is.

2 opmerkingen:

Popke zei

Wat zullen we doen. Niks, Varen, Niks, fietsen, Lezen, Niks. Dat is een hele moeilijke beslissing met dit mooie weer.

Hier is het 's morgens 20 graden en gedurende dag loopt het op naar 30 graden :P WARM.

Groeten Popke

Cees en Anneke Boonstra zei

Dan hebben wij gewonnen, want wij hebben een dag van 37 graden gehad. We doen veel meer, zwemmen en wandelen en boot poetsen en foto's maken, te veel om op te noemen. Met die voetbalwedstrijd tegen Slowakije had jij daar het voordeel dat je altijd bij een winnende ploeg hoort; leeft voetbal daar een beetje in Slowakije? Groetjes