Almere, 10-7-2010

Blocq van Kuffeler
De sluis bij de Blocq van Kuffeler heeft ons vijf meter laten zakken en nu liggen we dus in de Flevopolder. Almere blijft met de boot onbereikbaar, onze diepgang van 1,50 mtr is een kwart meter te veel van het goede. Ook een ligplaats is niet gemakkelijk te vinden, de aanlegsteigers zijn allemaal bezet. Vragen of er vandaag nog iemand weggaat, lijkt nutteloos als je bekijkt wat men allemaal op de wal heeft gesjouwd. De meesten hebben er zelfs de auto naast geparkeerd.

Gelukkig is de vissteiger vrij en die pikken we dan ook helemaal in. Het is zelfs een drijvende steiger, wel heel laag op het water, maar dat lost het trapje wel op. Vissers hebben geen aanlegkikkers nodig, en die zijn er dus ook niet. De twee eindpalen moeten ons dan maar vasthouden. Het is gewoon een privé aanlegplaats.

De fietsen kunnen gemakkelijk van boord. Dat wordt boodschappen doen in Almere, op ongeveer een kwartier fietsen. Vanavond hebben we de fiets weer gepakt en trokken we langs de vogelkijkhutten en de Lepelaarplassen. Het is een verrassend mooi natuurgebied. Als er wel erg donkere luchten op komen zetten, gaan we terug naar de boot. We komen droog thuis.

We willen het WK voetballen om de derde plaats zien, maar de televisie doet het slecht: atmosferische storingen. En wat voor storingen! Overal om ons heen donder en bliksem. Lampen hoeven we echt niet aan te doen, buiten is het licht genoeg, het weerlicht constant. Het waait meer dan pittig, boomtakken vallen op het dek. We weten niet of onze twee palen het houden, maar we horen ze ook niet kraken, er is veel te veel kabaal. Bliksemschichten komen op alle kanten van de boot naar beneden.

Het is één grote massale bui van drie uur. Nu lijkt het ergste voorbij. Cees doet een dekronde, gooit de grootste takken vast over boord. De aanlegtouwen zitten nog goed, ze zijn alleen ietsje gerekt. Alle apparatuur doet het nog, we zijn er weer schadevrij door gekomen! Morgen ruimen we de bladerentroep buiten wel op, als er geen nieuwe buien meer komen, dan gaan we eerst slapen.

Geen opmerkingen: