Guérande, Frankrijk, 30-3-2012

La Grande-Brière, Frankrijk
Het gaat lekker. Iedereen heeft zijn draai weer gevonden en we zijn ondertussen op onze vierde camping in Frankrijk aangekomen. En wat een verschil. Die bij Rouen: direct betalen, zelf een plekje zoeken, geen mens of hond gezien, toiletten en douches van het oude schuurtype en bij vertrek even vragen of de slagboom open mag. Precies zoals we het willen hebben, al is het hebben van de code voor het in- en uitrijden wel veel gemakkelijker, maar voor één nachtje is dat te doen en slaan we de douche maar even over.

Op de camping Du Haras ten noorden van Vannes gaat alles heel anders. Er wordt ons een plek aangewezen lekker dichtbij en met uitzicht op een netjes toiletgebouw. Van onze vijf medekampeerders merken we niet veel, ze zijn achter hoge hagen verborgen, we kunnen alleen hun bioritme, wat betreft de toiletgang, in kaart brengen. Er is internetverbinding op de hele camping voor twee Euro per dag en we kunnen door de slagboom rijden met onze eigen code, als ie het doet. Elke dag wuiven we even naar het eigenaarsechtpaar.

Op een weiland bij Surzur stond al een sobere toiletvoorziening, maar voor de uitstraling is de buitenkant met hout bekleed en de binnenkant betegeld. Elke dag wordt er schoon gemaakt. De hele camping is trouwens keurig netjes. Er staat niemand en de haagjes staan netjes in gelid, maar het er nog aanhangend kaartje toont een uitbundiger struik dan dat ene takje wat er in het echt staat. De slagboom kan zelf bediend worden met het intikken van de vijf cijfers op een apart staande paal opzij van de ingang. De modernere uitvoering is, net als een wifimogelijkheid, in bestelling.

De camping waar we nu staan, kan zo mee doen aan het programma “Ik vertrek”. De nieuwe eigenaars, wel Franse, hebben de camping overgenomen maar niet het woonhuis. Tijdelijk wonen ze in één van de huisje-achtige stacaravans, die ook dienst doet als receptie. Naast de balie staan twee rekken met hun kleren. Ze zijn nog volop bezig met opknappen, aan het verbeteren van de slagboom wordt gesleuteld en het sanitair had al klaar moeten zijn, maar … Oké, er is hier in de buurt nergens een andere camping open, de meesten beginnen pas in april, dan gebruiken we onze eigen wc en douche wel. Hadden ze wel even er bij moeten vertellen dat het water ook nog is afgesloten en dat het punt voor legen van chemische toiletten is afgekeurd.

Volgende week is het de eerste week van april en komt het paasweekend er aan. Gaan we een camping uitkiezen zonder slagboom, met een verwarmd toiletgebouw en wc-papier, met internetmogelijkheid, waar we midden in de natuur helemaal alleen staan, waar de vreemde vogels rond onze caravan hippen en waar de bakker 's morgens met zijn baguettes langs komt. O ja, het weer is prima!

Geen opmerkingen: