Dokkumer Nije Silen, 12-4-2013

Dokkumer Nije Silen

Vandaag tijdens een dikke regenbui weer in de haven aangekomen. We blijven een weekje om de noodzakelijke verplichtingen na te komen: bejaardenhuisbezoekjes, papierwerk en er moet op een mast nieuwe apparatuur geplaatst worden. Flipper hebben we op het beton bij het verwarmde toiletgebouw gezet en met twee stroomkabels kunnen we net onze eigen elektriciteitsmeter aan het eind van de steiger halen. We blijven in de caravan wonen, hoeven we voor die paar dagen al onze spullen niet terug aan boord te slepen.

Het neerzetten van Flipper was zo gepiept. Aan de ene kant uitzicht op het ingangshek en aan de andere kant water. Op de campings heeft het kiezen van een plaats heel wat meer voeten in de aarde. Bij aankomst melden bij de receptie: “Heeft u gereserveerd?” Nee, we komen op de bonnefooi. “Loop de camping maar even rond om een plaats te kiezen.” Daar hebben we dus geen zin in, hebben al een paar uur in de auto gezeten, onderweg een stuk gelopen of de fietsen gepakt en nu willen we rust, koffie en schotel-tv.

We blijven boot-mensen. Stel je voor dat je een jachthaven invaart en de havenmeester zegt: “Welke box had u gewild willen hebben? Loopt u maar even op uw gemak rond en kies een mooi plaatsje.” Nee die zegt gewoon: daar, boxnummer zoveel, stroom en water op de steiger. Natuurlijk als je meerder dagen op één camping blijft staan, wil je een mooi plekje, maar voor één nachtje doen wij niet zo veel drukte. Vriendelijk vraag ik dan ook: “Werkt u hier al lang op de camping? Ja? Nou dan weet u vast wel wat het mooiste plekje op uw camping is, geeft u dat maar.” Meestal lukt dat, maar een enkeling neemt wraak: “Neem auto en caravan maar mee en zoek in die hoek, meestal de verste, maar een plaatsje. Komt u dan maar terug naar de receptie met het nummer.” Moet de koffie toch nog wachten!

Morgen gaat de mast van Luitzen z'n boot. Er moet een nieuwe windex en, voor het wedstrijdzeilen de onmisbare, elektronische wind/snelheid/richtingsmeter op. Zodra de mast weer staat, de dienst belastingen tevreden is en de dokter onze eigen apk-keuring heeft verlengd, gaan we nog een paar weken flipperen.

Geen opmerkingen: